Как да настроите проверка в две стъпки на WhatsApp за iPhone

WhatsApp най-накрая внедри функцията си за проверка в 2 стъпки. Проверката в две стъпки добавя допълнителен слой сигурност. Ще бъдете помолени да генерирате шестцифрен код, без който вече не можете да влизате и да използвате WhatsApp.

Изпълнението на WhatsApp за проверка в две стъпки е малко по-различно от другите услуги като Google или Twitter, които ви изпращат код чрез SMS всеки път, когато влизате. Тук трябва да създадете свой собствен код и да го запомните, когато настройвате WhatsApp на ново устройство. WhatsApp също така периодично ще ви моли да въведете кода, за да не го забравите.

Прочетете също : Топ 19 съвети и трикове на WhatsApp за iPhone

Как да активирате потвърждаването в две стъпки

Стъпка 1: Отворете приложението WhatsApp и отидете на Настройки .

Стъпка 2 : Докоснете Профили и след това изберете Проверка в две стъпки .

Стъпка 3 : От тук докоснете Активиране .

Стъпка 4 : Създайте шестцифрения си код и го потвърдете в следващата стъпка.

Стъпка 5 : Въведете своя имейл адрес, който искате да използвате като резервно копие, и го потвърдете на следващата стъпка (Важно е да въведете валиден имейл адрес тук. Ако забравите кода си, това е единственият начин Ще мога да възстановя достъпа до WhatsApp.

И това е. Можете да се върнете на този екран, за да го деактивирате, да промените парола или имейл адреса.

Уговорки

Както казах, функцията работи различно от другите системи за проверка в две стъпки, с които сме свикнали. Ето някои предупреждения, които трябва да знаете, направо от страницата с често задавани въпроси на WhatsApp за функцията.

Ако сте активирали потвърждаването в две стъпки, номерът ви няма да бъде разрешен да се потвърждава в WhatsApp в рамките на 7 дни след последното използване на WhatsApp без парола. По този начин, ако сте забравили собствения си парола, но не сте предоставили имейл, за да деактивирате потвърждаването в две стъпки, дори няма да ви бъде разрешено да потвърждавате в WhatsApp в рамките на 7 дни от последното използване на WhatsApp. След тези 7 дни на вашия номер ще бъде разрешено да се потвърждава в WhatsApp без паролата ви, но вие ще загубите всички чакащи съобщения след потвърждаването им - те ще бъдат изтрити. Ако вашият номер бъде потвърден на WhatsApp след 30 дни от последното използване на WhatsApp и без парола, акаунтът ви ще бъде изтрит и след успешно потвърждаване ще бъде създаден нов.

Как използвате WhatsApp?

Какви всички начини използвате WhatsApp? Споделяне на GIF файлове? Изпращате PDF файлове? Обаждания? Споделете с нас в коментарите по-долу.



Популярни Публикации