Как да изберем кой може да види състоянието ви на WhatsApp на iPhone

Следвайки стъпките на Snapchat и много други приложения за социални медии, WhatsApp добави функция, наречена Status, която е доста подобна на Snapchat Stories. Със състоянието на WhatsApp можете да споделяте снимки и видеоклипове с всичките си контакти, което трае до 24 часа, преди да изчезнат автоматично.

Въпреки че това е вълнуваща функция, един основен недостатък е въпросът за поверителността. Споделяйки снимка или видеоклип чрез WhatsApp Status, всеки, който е във вашия контакт, може да го види. За щастие, WhatsApp предоставя опция за ограничаване на хората, които могат да видят вашия статус.

Ако се притеснявате за поверителността си при използване на WhatsApp Status, ето как да изберете контактите, които могат да го преглеждат.

Как да настроите поверителността на състоянието на WhatsApp

Стъпка 1: Отворете WhatsApp на вашия iPhone.

Стъпка 2: Отидете на раздела Настройки.

Стъпка 3: Докоснете акаунт и след това изберете Поверителност.

Стъпка 4: Докоснете Състояние.

Стъпка 5: Тук можете да изберете кой ще прегледа вашия статус WhatsApp. По подразбиране е зададено на „Моите контакти“, което означава, че всичките ви контакти могат да видят състоянието ви. Можете да промените тази настройка, за да изберете контактите, които могат да видят състоянието ви WhatsApp.

Отсега нататък, когато споделяте снимка или видеоклип чрез Status, тя ще бъде видима само от избраните от вас контакти. Ако по всяко време искате да промените настройките си за поверителност, можете да следвате същите стъпки като по-горе и да направите необходимите промени.

За повече съвети и трикове как да използвате WhatsApp, прочетете следната статия:

  • Топ 19 съвета и трикове за WhatsApp


Популярни Публикации